PPUMS’s Weblog

Just another WordPress.com weblog

Kursus KMK September 25, 2008

Filed under: Informasi — ppums08 @ 5:41 am

Pada 23 & 24 September 2008 yang lalu, Bahagian Latihan, Jabatan Pendaftar telah menganjurkan Kursus KMK (Penyelesaian Masalah Melalui KMK Secara Berkesan) dengan kerjasama pihak MPC. Fasilitator kurus ialah En. Edward Binty dari MPC.

Kursus ini telah dihadiri oleh seramai 14 orang para pegawai UMS dari beberapa JSPIU. Diharapkan ahli PPUMS dan rakan pegawai yang lain dapat melibatkan diri dalam kursus-kursus seperti ini kerana banyak ilmu pengetahuan yang boleh dimanfaatkan untuk diri dan juga Jabatan masing-masing. Mungkin rakan pegawai yang tidak dapat hadir mempunyai tanggungjawab dan kesibukan masing-masing. Bagaimanapun, tidak rugi untuk kita hadir ke majlis ilmu seperti ini.

Bagi pihak PPUMS, diucapkan syabas dan tahniah kepada En. Darwis Awang serta pasukannya atas usaha ini. Juga terima kasih kepada fasilitator yang banyak bersabar dengan kerenah para peserta KMK ini. Diharap rakan-rakan yang telah berkursus mendapat manfaat dan boleh melaksanakan langkah awal ke arah KMK di JSPIU masing-masing. Dan yang tidak dapat hadir tu, bolehla minta nota kursus atau mohon adakan kursus dalaman peringkat JSPIU pulak. Kos-nya … kna pikir la sendiri 🙂

Advertisements
 

One Response to “Kursus KMK”

  1. Awang Suhaizam Bin Bungso Says:

    PPUMS mungkin boleh masukkan di sini berita mengenai individu pegawai yang mempunyai cerita-cerita tertentu, seperti perkahwinan, kematian, anak baru, kenaikan pangkat, dll seumpamanya.

    Mungkin boleh mulakan dengan berita mengenai saudara Wazir dan Haznain yang telah kehilangan bonda tercinta semasa bulan ramadan ini.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s