PPUMS’s Weblog

Just another WordPress.com weblog

Key Performance Indicator (KPI) April 12, 2009

Filed under: Uncategorized — ppums08 @ 6:34 am

Pada 6 & 7 April yang lalu telah berlangsung Bengkel Kesedaran KPI di kalangan para pegawai UMS dan juga Sesi Khas KPI UMS (Pemerhatian & Saranan) untuk para Pegawai Utama UMS.

Bengkel dua hari ini telah dianjurkan oleh Pusat Perkembangan Akademik (PPA) khas untuk memberikan kesedaran kepada para pegawai berhubung penyediaan KPI di Jabatan masing-masing.

Tahniah dan terima kasih kepada PPA dan juga semua pegawai yang hadir. Kita sebagai pegawai UMS merupakan “aktor” paling utama dalam membantu pihak pengurusan untuk merangka, melaksana dan memantau KPI ke arah mencapai misi, visi dan objektif UMS.

Sesi khas bersama para pegawai utama UMS dan para fasilitator pula telah berlangsung pada 7 April (Selasa) dengan memberikan tumpuan terhadap KPI Teras UMS. Prof. Dr. Amat Taap Manshor (consultant dari MPC) telah diberikan mandat untuk membuat pemerhatian dan saranan terhadap KPI Teras UMS yang dijangka akan diedarkan kepada semua JSPIU pada Isnin (13 Apr) ini.

Kepada semua para rakan pegawai, selamat ber-KPI dan sebarang kemusykilan berhubung KPI ini boleh merujuk kepada Cik Norti Hj. Sirin (PPK, PPA) melalui sambungan 1302.

dsc007411

dsc007421

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s